Русия нанесе и нови ракетен удар по Запорожие, две деца са

...
 Русия нанесе и нови ракетен удар по Запорожие, две деца са
Коментари Харесай

39 извадени изпод развалините в Днипро, руснаците обстрелвали детска градина и стадион край Суми

 Русия нанесе и нови ракетен удар по Запорожие, две деца са ранени

29 са към този момент жертвите в Днипро, а 73 души са ранени, откакто жилищен блок бе изумен от съветска ракета. 39 украинци пък са извадени отдолу под руините, а ориста на повече от 40 техни сънародници остава незнайна, оповестява УНiАН.

Украинската осведомителна организация напомня, че ударът по жилищната постройка е нанесен в събота.

Десетки цивилни към момента са в неопределеност, съобщи президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, представено от ДПА и Българска телеграфна агенция.
 Десетки украинци към момента са в неопределеност след съветския удар в Днипро
Спасителите не престават да търсят повече от 30 души измежду отломките, които са останали от жилищния блок, сподели той. 

" Ние се борим за всеки човек ", съобщи Зеленски. " И избавителните работи ще продължат, до момента в който има и минимален късмет да се избави живот ", добави украинският президент. Той също по този начин благодари на хората в чужбина за изпратените послания за състрадание и поддръжка.

По време на обръщението си Зеленски се обърна и към руснаците на съветски език. " Бих желал да се обърна към всички в Русия, които даже и в този момент не осъждат въпреки и накратко този гнет, макар че виждат и схващат всичко ясно. Вашето плахо безмълвие ще приключи единствено с това, че един ден тези терористи ще преследват и вас ", предизвести той.

УНiАН разкри, че вследствие на ракетна офанзива в Днипро почина и заслуженият треньор по бокс на Украйна Михаил Кореновски. Това се оповестява на страницата на Спортния комитет на Украйна в обществената мрежа Фейсбук. 

" Ужасни вести от Днепър. Във връзка с обстрела на 14 януари беше опустошен входът на жилищната постройка, в която живееше треньорът по бокс Михаил Кореновски. Според брачната половинка му по време на ракетния удар тя се разхождала с децата, а Михаил се прибрал в дома им след надпреварата “, се споделя в известието.

Близките на Кореновски с надяваха да е жив, само че спасителите откриха тялото му.

Междувременно естонският министър председател Кая Калас прикани да се изпратят повече танкове и системи за противовъздушна защита на Украйна.

В Twitter тя разяснява ракетният удар против многоетажната постройка в Днипро, отбелязвайки, че Русия би трябвало да носи отговорност за всички сходни закононарушения.

" Чрез офанзивите против Днепър и други градове в Украйна Русия още веднъж потвърди, че е терористична страна. Моят апел към съдружниците и сътрудниците ни е да засилим поддръжката си. Украйна се нуждае от оръжия, в това число танкове и противовъздушна защита ", разяснява министър председателят на Естония.

Според съветски военни специалисти обаче жилищната постройка в Днипро е изумена не от съветска ракета, а от украинската Противовъздушна отбрана. Борис Рожин напомня, че двама бяха убити в Полша от украинска ракета. Според него изумени от противовъздушната защита били и други жилищни здания в Украйна. 

Междувременно УНiАН заяви, че нощес са обстрелвани детска градина и стадион в Кондратовка, Сумска област. 

Две деца пък са ранени при следващите ракетни удари по Запорожие, написа ръководителят на регионалната военна администрация Александър Старух в своя Телеграм канал.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР